Otthonfelújítási támogatás

                                                               

Klímaberendezésre, hőszivattyúra, vásárlásra és klímaszerelés kiadásaira is érvényes az Otthonfelújítási támogatás!

 

A kormány a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása céljából 2020. novemberében otthonfelújítási támogatási programot hirdetett. Az 50%-os intenzitású támogatás számos építési tevékenységre használható fel, többek között klímaberendezések, hőszivattyúk beszerelésére és cseréjére is.

 

A támogatás nem visszatérítendő, tehát a klímaberendezés vásárlása, beszerelése lényegesen kedvezőbb áron valósítható meg. 

A lefontosabb tudnivalók:

Az Otthonfelújítási Támogatás lényeges tudnivalói:

Mennyi az otthonfelújítási támogatás mértéke?

A számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3.000.000 Ft.

Mikortól vehető igénybe?

2021. január 1.-jét követően elindult felújítások esetében, legkésőbb 2022. december 31.-ig.

Hogyan és hol igényelhető az otthonfelújítási támogatás?

A Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon keresztül igényelhető, a Kincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, postai úton vagy személyesen a Kormányablaknál nyújtható be.

Hogyan történik az elbírálás?

A Kincstár a beadást követő 30 napon belül – a beérkezés sorrendjében – dönti el a támogatás összegét. Hiánypótlásra 1 alkalommal kerülhet sor.

Milyen építési tevékenységek támogathatók?

A programmal kapcsolatos részletek a Magyar Közlöny november 25.-ei számában olvashatók, amelyet még részletesebb érdeklődés esetén ide kattintva tudnak letölteni.

Vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk, hiszen ez remek alkalom egy klíma beszerzésére. Abban az esetben is megtérül, amennyiben régi nem túl takarékos készülékét cserélni le egy új inverteres készülékre.

Mikor érdemes klímavásárlásra fordítanod a lakásfelújítási támogatást?

 

Energiatakarékosabb fogyasztás

A mai, inverteres fűtésre optimalizált klímák sokkal gazdaságosabban működnek, melyet a különböző okos funkciók még energiatakarékosabbá tesznek. Ezáltal akár 10-15%-kal kedvezőbb áron képesek meleget biztosítani, mint a hagyományos fűtési megoldások (pl. egy modern gázkazán).

Az ilyen klímakészülékek már szélesebb hűtési és fűtési tartományt eredményeznek, hőmérséklettartásuk kifinomultabb és üzemeltetési költségük is jelentősen alacsonyabb.

Az új generációs klímák hidegebb időben is alkalmasak a fűtésre (akár -10, -15, -20 Celsius fokig).

 

Áramszolgáltatói kedvezmények

A klímás fűtésnél további megtakarítást jelenthet, hogy az áramszolgáltatótól igénybe vehető utána a kedvezményes H-tarifa vagy Geo tarifa is!

H-tarifa a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez (pl. klímás fűtés) használható kedvezményes áramtarifa, melyet az áramszolgáltatótól lehet megigényelni a teljes fűtési szezonban (október 15-től április 15-ig) a nap 24 órájában.
H-tarifát abban az esetben igényelhetsz, amennyiben a klíma készüléked eléri vagy meghaladja a 3-as COP értéket.

Ha hőszivattyús split vagy multi split klímaberendezésekkel fűtesz, az áramszolgáltatótól igényelhető hozzá a kedvezményes GEO tarifa, abban az esetben, ha klíma készülék minimum SCOP értéke: 4,1 (2-6 kW névleges fűtőteljesítmény esetén).
A GEO tarifa az év minden napján igénybe vehető, ám a szolgáltatás naponta kétszer két órára (délelőtt 8:00-10:00 és délután 16:00-18:00 óra között) szünetel.

 

Télen fűt, nyáron hűt.

Egyetlen rendszerrel megoldódik a hűtési és fűtési problémánk is! Sőt, mivel gazdaságos és költséghatékony fűtési rendszerünk lesz, a fűtési időszakban megspórolt költségek fedezhetik a nyári hűtés díját is!

Kisebb beruházási költség

A klímás rendszer kiépítésének jóval kisebb, akár fele akkora a beruházási költsége, mint például a gáz bevezetésének. A klíma kiépítését nem kell engedélyeztetni, nem kell tervet készítetni, kondenzációs kazánt telepíteni, kéményt béleltetni, csöveket és radiátorokat vásárolni.

 

Egyszerű, gyors telepítés

A klíma telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint például a cirkó- vagy padlófűtés bevezetése. Egy családi házas hőszivattyús klíma rendszer akár egy nap alatt is kiépíthető.


Gyors felfűtés

A klímás fűtés perc alatt képes meleget árasztani, ami a ventilátoroknak köszönhetően gyorsan eloszlik a helyiségben.

Egyetlen gombnyomással varázsolhatsz komfortosabb hőmérsékletet otthonodba. 

Maximális komfort

Az okos funkcióknak köszönhetően a klímás fűtés jóval magasabb komfortot biztosít.

A wifis távvezérlésnek köszönhetően otthonodtól távol, egy telefonos alkalmazás segítségével percre pontosan be tudod állítani, hogy hány fok legyen az elérendő hőmérséklet, mire hazaérsz és tartandó hőmérséklet, amíg távol vagy.

Van akinek mindig melege van, míg mások egyfolytában vacognak. Mindez akkor sem jelent gondot többé, ha családon belül sem tudtok megegyezni az ideális hőmérsékletről. Mivel a klímás fűtési rendszer zónásítható, szobánként meg tudod határozni, hogy melyik helyiségben hány fokot szeretnél elérni és tartani.

A klíma temperáló fűtésre is lehetőséget nyújt, hosszabb elutazás esetén is ideális lehet.

Biztonságos

Nem utolsó szempont, hogy környezetbarát, tiszta és biztonságos megoldás, és nem kell tartanod a tűzveszélytől, szénmonoxid mérgezéstől.

 

Az Alba Klímánál a legjobb minőségű klímaberendezéseket forgalmazzuk(Cascade, Cooper&Hunter, Daikin, Fisher, Fujitsu, Galletti, Gree, Haier, Hamilton Digital, HEC, Hisense, Hitachi, LG, MAXA, MDV, Midea, Nord, Panasonic, RCOOL, Samsung, Syen, TCL, Toshiba, Tosot).

 

Ingyenes felmérést, ingyenes szállítást, szerelői és szakértői gárdát biztosítunk.

 

Gyakran ismételt kérdések