Karbantartás

Klíma berendezések karbantartása:

 

Mikor ajánlott  a klíma berendezések karbantartása?
A készülékek karbantartását a tavaszi hónapokban (április május) a huzamosabb nyári melegben való használat előtt, illetve ősszel az klímaszezon végén javasoljuk elvégeztetni, akár karbantartási szerződés keretén belül. Karbantartási szerződést kérje ügyfélszolgálatunktól.

Miért ajánlott  a klíma berendezések karbantartása?
A bakteriális fertőzések és a villamos túlfogyasztás elkerülése érdekében indokolt a készülékek legalább évenkénti karbantartása! (évi kétszeri karbantartás javasolt a fűtésre is használt berendezéseknél illetve amennyiben a gyártói utasításokban jótállási vagy üzemeltetési feltételként előírja a gyártó)

A legtöbb klímagyártó a törvényben meghatározott 12 hónapos kötelező jótálláson felül, csak akkor biztosítja az önként vállalt +12, +24, +36, +48, +60, +108 hónapos plusz jótállási időt, amennyiben a számlával igazolt legalább éves színtű karbantartás megtörtént!

Mit tartalmaz a klíma berendezések karbantartás díja?
A klímaberendezés karbantartása, tisztítása az alábbi folyamat szerint történik:

beltéri egység burkolatának eltávolítása állapot függvénye, amennyiben indokolt az eltávolítás, a hőcserélő teljes felületét (elpárologtató) kitakarítjuk, fertőtlenítjük, ellenőrizzük a befújt hőmérsékletet, a villamos kötéseket, cseppvíz elfolyását vizsgáljuk.

kültéri egység állapota szemrevételezéssel történik, majd ha indokolt, a hőcserélőt (kondenzátor) kitakarítjuk, a szennyeződéseket eltávolítjuk, szükség szerint kompresszorral is tisztítjuk. Ellenőrizzük a villamos kötések állapotát és a hűtőközeg megfelelő mennyiségben történő jelenlétét.

Az összeszerelés után a gép működését, funkcióit ellenőrizzük.

Árak:

    •    1 készülék esetén: 9.500Ft
    •    2-6 készülék vagy karbantartási szerződés esetén: 8.500Ft
    •    Több készülék esetén egyedi árajánlat alapján
    •    Légtechnikai rendszerek, egyéb berendezések karbantartását egyedi árajánlat alapján tudjuk elvégezni.

 

Rendszeres karbantartás hiánya miatt erősen szennyeződött eszközök karbantartását szintén egyedi árajánlat alapján tudjuk elvégezni!

 


Karbantartás igényléséhez
kattintson ide